Via Polisens Facebooksida för bedrägeriinformation fann jag detta inlägg tidigare idag:

Den som drabbats av bedrägeri har länge haft möjligheten att spärra sig hos kreditupplysningsbranschen för att stoppa fortsatt brottslighet. Detta är extra viktigt vid kreditbedrägerier, s k ”id-kapning”. Problemet har dock varit branschen inte haft någon samordning, den drabbade har alltså tvingats spärra sig på flera ställen för att känna sig säker.

EN SPÄRR RÄCKER
Vi har länge diskuterat möjligheten att få till en gemensam lösning, så att en spärr endast behöver begäras från en aktör. Därför är vi glada över att branschen nu skapat en gemensam spärrfunktion, vilket underlättar för den drabbade.

GÖR SÅ HÄR
1. Vänd dig till något av nedanstående kreditupplysningsföretag och begär en spärr. Inom en timme överförs spärrinformationen till de fyra övriga företagen.
2. Polisanmäl brottet
3. Skicka kopia av polisanmälan till företaget

ANSLUTNA FÖRETAG

-Bisnode
-CreditSafe
-Decidas
-Syna
-UC

Observera att det i dagsläget inte är möjligt att spärra sig i förebyggande syfte, detta kan ske först när man utsatts för ett bedrägeri.

/Anders

Det är mycket bra att man nu endast behöver tänka på att anmäla till ett företag om man blivit ID-kapad. Tänk dock på att för säkerhets skull kontakta Klarna också då de gör sina egna kreditupplysningar och troligtvis inte är sammankopplade på samma sätt som övriga företag.