Än en gång kan vi läsa uppmaningar som ska få äldre att vara mer uppmärksamma mot bedrägerier över telefon. Nu är det polisen som går ut och varnar mot detta och siffror visar på att 19 personer om dagen drabbats under augusti och september månad i år. Totalt rör det sig om förluster motsvarande 69,7 miljoner kronor. Ja, ni läste rätt och detta kan fortgå av tre anledningar:
- Äldre som låter sig luras trots alla uppmaningar i media.
- Polisens och åklagarnas mediokra insatser mot dessa brottslingar.
- Försvarare som gladeligen ser till att dessa kriminella inte straffas.
Hur blev det så här då? Det finns många svar på detta men inget av dessa är politiskt korrekta. Ytterst handlar det om slapphet mot de som begår brotten samt polisens ovilja att kunna dra i det och givetvis också svårigheten då de kriminella gömmer sig bakom falska identiteter, kontantkort och att de arbetar snabbt.
Kan vi få stopp på det då? Troligtvis inte då de mestadels inriktar sig mot äldre människor som många gånger inte berättar att de drabbats för att de då känner sig dumma. Återigen, lägg på luren om du inte känner personen på andra änden. Är det banken så är det faktiskt inte banken och är du osäker så lägger du på och ringer upp banken efter det. Varför skulle banken som lägger ner kontor på löpande band sitta och ringa upp dig som kund? Nä, tänkte väl det…
Sen borde straffen bli betydligt hårdare och hellre döma än fria. Givetvis ska de betala tillbaka också och förvisas till platser där solen inte lyser… men nu är det Sverige och här ska det daltas till höger och vänster och tjafsas om mänsklighet osv. Men, återigen så står ingen på de drabbades sida utan man tar alltid, alltid förövarnas sida och tycker synd om dessa svin! Horribelt.