Fler bedrägerier …hela tiden

Jo, tyvärr är det så att många av mina inlägg kretsar kring bedrägerier som ju numera mestadels sker online. Anledningen är ju ganska enkel, de kan ju husera fritt med detta eftersom väldigt få av dessa brott klaras upp och få döms.

Men, i sann politisk anda så höjs nu fler kritiska röster kring detta och polisen går ut och säger att man ska nyanställa fler personer för att klara upp dessa brott. Totalt ska man anställa 40 personer som ska ta sig an 7000 ouppklarade bedrägerier. 7000!!! Helt sjukt ju och då förstår man att det är en lukrativ bransch för de som sällar sig dit…

Bara under mars månad sknredde 1204 ID-kapningar enligt sajten ehandel.se och trenden ser inte ut att avta. I samband med artikeln uttalar sig också Klarna om att de ser en ökande trend här med bedrägerier online. Nä, slut med daltandet och dags för hårdare tag så att vi får bukt med bedrägerierna annars går snart ingen säker och någon betalar för allt i slutändan – många gånger är det handlarna.

”Förra året anmäldes över 250 000 bedrägeribrott i Sverige. Det var 25 procent fler än året innan. Sett under en tioårsperiod har bedrägeribrotten ökat med 60 procent.”

Sydsvenskan 20 maj 2019

Läs statistiken ovan och fundera lite på den. Tänk på att varje person som utsätts vanligen drabbas på belopp mellan 20.000-50.000 kr för att göra det enklare med matematiken. Enorma summor som omsätts varje år och säkerligen mycket från den organiserade brottsligheten.

Var ska det sluta?

>> Länk till artikeln i Sydsvenskan om de kommande nyanställningarna.

>> Länk till artikeln på ehandel.se om ID-kapningarna.

>> Länk till artikel i Sydsvenskan om statistiken.