166.000 svenskar ID-hackade under 2019

Som individ har du väl aldrig varit tryggare än nu. I varje fall om vi ska tro på våra politiker men faktum är att förra året ID-hackades 166.000 svenskar vilket väl ej kan anses vara speciellt tryggt. Detta är de ID-kapningar som anmäldes medan totala antalet som utsattes var hela 2.000.000!!! Är det klokt och tryggt på något sätt?

Enligt en rapport som försäkringsbolaget MySafety släppte nyligen så var det främst konton hos Hotmail och Gmail som utsattes för ovanstående bedrägerier och bedrägeriförsök. Så, har du och använder något av ovanstående sätt att kommunicera på så se över säkerheten och aktivera tvåfaktorsautentisering om du vill vara på säkra sidan.

Så här ser det ut när det gäller fördelning över hackade konton: Hotmail 3848 st, Gmail 3571 st, Telia 1147 st och  Live 548 st.

Rapporten visar att kvinnor drabbas i större utsträckning och att det är invånare i åldern 30-44 år som utsätts mest. Det som är lite positivt är att antalet ID-kapningar trots allt minskade med 3,3 procent under 2019 så kanske, bara kanske börjar vi tänka om en gång extra innan vi lämnar ut känsliga uppgifter. Men, återigen så är straffen för dessa brott alldeles för låga och bidrar inte till minskningar.

> Länk till artikeln hos ehandel.se